Tento web, Černobyl a alternativní fakta

Včera se v redakčním systému tohoto webu objevilo upozornění, že mě někdo ocitoval a uvedl zdroj. Zvědavě jsem mrknul na to kdo a vidím obskurní web obchodem s léčivými kameny, čakrami a …články. Ten můj okopíroval celý, komplet i s obrázky. Než jsem na tom webu našel kontakt, zkopíroval další dva. Tak jsem se ozval, že tohle tedy nikoliv. Uznávám, omluvil se, že když si to nepřeju, že to stáhne. Kéž by to u toho skončilo.

Jenže jsem se navíc dozvěděl, že to přece bylo v poho, že uvedl zdroj. Nic proti citaci přiměřeného rozsahu nemám, ani v nejmenším. Ale tady bych se octnul v sousedství článku, že za černobylskou explozi může americká sabotáž. Že tam Američani propašovali plutonium, že to byla jaderná exploze, že s reaktorem není nic, že dodnes neoprýskal lak na zábradlí… Necituju to přesně, nemám chuť ztrácet nad tím čas podruhé, prostě to byly neskutečně pitomé cancy.

Upozornil jsem autora, že článek je nesmysl, a že tedy nechci být ani citován. Na prý když já na svém webu napíšu nesmysl, raději ho zdůrazním. A že to jeho není nesmysl, že na každém šprochu je pravdy trochu.

„Na každém šprochu možná ano, na blbosti nevytvoří část pravdy ani dodatečné označení za šproch,“ pokouším se o evangelizaci. Dozvídám se, že web pouze „posouvá info z Ruska.“ Je to prý od „vysoce postaveného vědce pro soudně experimentální práci v Samaře.“ Začínám chápat, proč jim to v 86. bouchlo. Ještě pár takových vysoce postavených…

Prosím všechny podobné weby: Vůbec si mě prosím nevšímejte. Jde o dva mimoběžné světy. Svůj obsah na vašich webech ovšem budu nemilosrdně pronásledovat a jsem v tom dobrý.

Jo a ještě jednu věc jsem se o sobě dozvěděl: „Kodada udělal mnohé, o čem nepíšete.“ Nevíte někdo, co je to Kodada a co udělal, o čem nepíšu? 🙂


Comments are closed.